Skip to main content

Klaverjassen

Het spel klaverjassen is een populair spel in Nederland. De roots van klaverjassen gaan terug tot 1800. Een eerdere variant is vijfhonderden. In Nederland zijn ook van het originele klaverjassen weer verschillende varianten. Het Wispelhuis heeft de variant waarbij verplicht moet worden gevraagd als je aan de beurt bent. Passen is er dus niet bij. Ook overtroeven is ter allen tijde verplicht. Ook als de slag aan je maat ligt. Deze variant trekt sneller de troeven en is zeker voor slimmere spelers een favoriet. Deze variant is bekend als Rotterdams – Utrechts. Omdat we bij het Wispelhuis uiteraard alleen maar slimme spelers hebben (AHUM) is dit de variant die wordt gespeeld.

Klaverjassen is een interessant spelletje voor jong en oud. Voor beide is het een spel van nadenken en ontspanning. In het Wispelhuis wordt regelmatig een kaartje gelegd. Kom dus eens langs om een kaartje mee te leggen. Ook als je het spel niet snapt ben je van harte welkom. Bij ons komen er geen mensen die een verplichting hebben om te winnen maar gaat het puur om de LOL. Deze mensen kunnen je het spel verder uitleggen.

We hebben bij het Wispelhuis drie rondes (Bomen) van elk 4 * 4 = 16 potjes. Doorgaans duurt een potje drie kwartier. Na de tweede ronde (boom) is er een verloting met loten die kunnen worden gekocht. Na deze verloting begint het laatste klaverjas rondje (boom). Als deze ronde is gedaan dan worden de punten opgeteld en zit er een prijsje aan vast als je goed hebt gespeeld maar ook als je uitermate slecht hebt gespeeld (poedelprijs). Heb je toch nog een doel om het spelletje te spelen.

We houden naast een vrijblijvend potje klaverjassen ook een competitie. Deze gaat over verschillende avonden klaverjassen. Uiteindelijk worden deze avonden opgeteld en rolt er een winnaar uit.

Bekijk hier de aankomende evenementen

Geen Evenementen